top of page

KIES-COACH

KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding Situatie en is een hulpprogramma dat bestaat uit verschillende mogelijkheden voor het begeleiden van kinderen, jongeren én ouders die een echtscheiding meemaken of meegemaakt hebben.

 

Uit wetenschappelijk onderzoek in 2005 uitgevoerd door Ed Spruijt van de Universiteit Utrecht, blijkt dat KIES een grootschalig positief effect heeft op kinderen. Kinderen die KIES volgen, hebben minder probleemgedrag en minder schuldgevoel ten aanzien van de scheiding.

Kinderen scheiden niet. Het meemaken van de scheiding van hun ouders overkomt hen.

Een op de zes kinderen maakt voordat hij of zij volwassen is een scheiding van hun ouders mee. Dat een echtscheiding niets bijzonders meer is in de huidige samenleving zegt niets over hoe het is voor het kind om een scheiding van ouders mee te maken. Voor het kind is het wel erg bijzonder en vaak enorm ingrijpend. De scheiding van ouders laat altijd sporen na en kinderen worden over het algemeen niet of weinig begeleid bij alles wat zij door de scheiding meemaken.

 

Scheiding kan zelfs voor kinderen die het goed naar hun zin hebben op school toch effect hebben op hun (werk)houding, prestaties en gedrag.

 

Voor meer informatie en uitleg over KIES kijk op www.kiesvoorhetkind.nl.

 

 

 

 

bottom of page