top of page

KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding Situatie en bestaat uit verschillende mogelijkheden voor het begeleiden van kinderen en jongeren die een echtscheiding meemaken of meegemaakt hebben.

KIES-COACH

KIES-
lotgenotengroep

In een spel- en praatgroep ontmoeten kinderen lotgenoten en gezamenlijk werken zij onder begeleiding van twee KIES-coaches aan de verwerking van de scheiding en het leren omgaan met de situatie waarin ze zich bevinden.

 

Het programma bestaat uit acht bijeenkomsten op school, de bijeenkomsten vinden zoveel mogelijk plaats onder schooltijd.

 

Samen met ongeveer 8 tot max. 10 lotgenoten gaan de kinderen onder begeleiding van twee KIES-coaches aan de hand van verschillende werkvormen en de ervaringen van groepsgenoten aan het werk en in gesprek met elkaar.

 

In de veilige sfeer van de groep wordt het voor de kinderen gemakkelijk gemaakt om te vertellen wat zij op hun hart hebben en meegemaakt hebben. Wat ze vertellen blijft vertrouwelijk en binnen de groep, daar worden afspraken over gemaakt.

 

Voorafgaand aan het traject is er voor de ouders, indien gewenst, een informatiebijeenkomst en/of aan het einde van het traject is er een afsluitende bijeenkomst. Ouders ontvangen algemene informatie over kinderen en echtscheiding en tips over hoe ze met deze situatie om kunnen gaan.

 

Is de school waarop uw kind zit bekend met KIES?

 

Kijk eventueel voor meer informatie www.kiesvoorhetkind.nl of neem contact met mij op, dan onderzoek ik graag de mogelijkheid een KIES-lotgenotengroep te starten op de school van uw kind.

 

De KIES-coach is gecertificeerd en speciaal opgeleid om als specialist te werken rondom kinderen en echtscheidingsproblematiek en vanuit het belang van het kind.

bottom of page