top of page

GESCHREVEN VOOR KINDEREN EN JONGEREN

Kinderen

 

Er zijn veel kinderen die ergens last van hebben of iets vervelend vinden, bijvoorbeeld…

 

  • van allerlei nare gevoelens zoals; boosheid, verdriet, bang zijn voor van alles of  je alleen voelen.

  • van onhandig gedrag; steeds ruzie hebben, moeilijk vrienden kunnen maken, anderen begrijpen je niet en worden steeds boos op je, geen of overal de schuld van krijgen.

  • van nare gebeurtenissen; ouders die gaan scheiden of al lang gescheiden zijn, iemand die dood is gegaan of iets anders dat heel erg is.

  • van nare gedachtes; dat je iets niet lukt, niet blij kunt zijn, liever dood wilt zijn, bang bent dat je familie iets overkomt of steeds aan iets naars blijft denken.

 

       Misschien weet jij er nog veel meer…

 

Ook zijn er kinderen die helemaal nergens last van hebben, maar wel erg goed willen worden in bijvoorbeeld vrienden maken, ruzies oplossen of je beter kunnen concentreren.

 

Als je er iets aan wilt doen, kom dan gerust naar “de Waterling” toe. Dan kun je erover praten of iets creatiefs doen, of spelen. Wat je maar wilt, wij vinden niets raar of gek. Dan bedenken we samen een goed plan dat jou kan helpen, want daar gaat het om.

 

Je hoeft het echt niet alleen op te lossen. Wij helpen je daarbij. Je wordt er sterker van! Niet in spierkracht, maar wel in hoe je met situaties, gevoelens en gedachten anders om kunt gaan. Je krijgt meer zelfvertrouwen en komt weer lekker in je vel te zitten.

Je kunt vaak veel meer dan je zelf denkt!

 

Manier van werken

 

Om bij “de Waterling” te komen, praten we eerst een keer met je ouders, jij mag daar bij zijn, maar het hoeft niet. We praten dan over wat je ouders denken dat er aan de hand is. De volgende keer kom jij alleen en dan kun je vertellen wat er volgens jou aan de hand is, als je dat wilt.

Tussen de sessies door spreken we je ouders over hoe ze jou het beste kunnen helpen, maar we spreken eerst met jou af wat we wel en niet mogen vertellen, want alles wat je zegt is namelijk privé! Jij geeft toestemming of wij wel of niet iets mogen vertellen.

 

 

 

Jongeren

 

Op de weg naar volwassenheid kom je wel eens lastige situaties tegen…

 

Vanaf een jaar of 12 start je pubertijd en die duurt totdat je een jaar of 18 bent. In deze fase van je leven verandert je lichaam, je vriendengroep, wordt er veel van je verwacht, zowel thuis als op school en krijg je misschien een relatie. Dat is niet altijd even makkelijk, en soms loop je tegen problemen aan waar je zelf niet uitkomt.

 

Dat kan van alles zijn: problemen op school, thuis, met anderen, op sociale media. Of je zit in de knoop met je gevoelens en gedachten. Je maakt dingen stuk of doet jezelf of anderen pijn. Of je kan bijvoorbeeld opeens heel boos of angstig worden.

 

De vraag is natuurlijk hoe ga je hiermee om? Ga je er tegenin, vlucht je of probeer je een andere manier?

 

Bij “de Waterling” wordt er naar je geluisterd. We onderzoeken welke problemen jij hebt en waardoor die problemen komen. Er wordt samen met jou naar oplossingen gezocht! Welke doelen wil je bereiken? En wat kan jou helpen om die doelen te bereiken?  

Dit doen we door te praten of op een creatieve manier bezig te zijn. Wij lossen dan ook niets voor je op, maar helpen je om zélf een oplossing te vinden.

Jij bent belangrijk, dus voor jou is alle ruimte!

 

Sommige regels staan in de wet, zoals:

 

  • Als je 12 jaar of ouder bent dan hebben we voor een behandeling altijd jouw toestemming nodig. Ben je tussen de 12 en 16 jaar, dan geven je ouders ook toestemming.

  • De kindertherapeut heeft geheimhoudingsplicht t.a.v. de inhoud van de sessies tegenover iedereen. In de oudergesprekken wordt wel het verloop van de therapie besproken, maar niet de inhoud, tenzij jij hier toestemming voor geeft. Je kan er uiteraard zelf voor kiezen wat je thuis of elders vertelt.

 

Lijkt het je wat? Mail of bel, dan maken we een afspraak! (Als je jonger bent dan 16 jaar hebben we ook de toestemming van je ouders nodig)

 

bottom of page