top of page

KIES-COACH

KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding Situatie en bestaat uit verschillende mogelijkheden voor het begeleiden van kinderen en jongeren die een echtscheiding meemaken of meegemaakt hebben.

KIES-voor mij

Kies-voor mij is een programma op individuele basis voor kinderen en jongeren van de basisschool en het voortgezet onderwijs. Een extra steuntje in de rug op individueel niveau.

Deze begeleiding vindt plaats in de praktijk van "de Waterling".

Voor ouders komt er al heel veel bij kijken en moet er veel geregeld worden bij een echtscheiding.

De meeste ouders doen hun best om de gevolgen van de scheiding voor de kinderen zoveel mogelijk te beperken. Hierbij wordt helaas regelmatig het risico van andere problemen over het hoofd gezien en onderschat. Bij KIES-voor mij, als ook bij KIES-lotgenotengroep kan het kind ongedwongen praten en hoeft hierbij niet bang te zijn zijn/haar ouders te kwetsen. Ze leren de scheiding te begrijpen, hun eigen gevoelens met betrekking tot wat ze meemaken te herkennen en te erkennen.

 

Bij KIES-voor mij worden de kinderen en jongeren begeleidt, doormiddel van creatieve werkvormen, spel en praten ze over de scheiding van hun ouders, toegespitst op hun persoonlijke situatie en behoeften.

 

Het aantal bijeenkomsten zal afhangen van de aard van de problemen, de behoeften van het kind en de voortgang van het proces. 

 

Voor jongeren is een apart programma ontwikkeld op leeftijdsfases en op de interesses van de jongere afgestemd.

 

bottom of page